Nachtkanoen

Prijs: € 17,50 p.p.

Beleef deze unieke ervaring, kanoën bij volle maan door Utrecht, dit jaar al voor het 27e jaar!

LET OP:  Zolang de avond klok nog van toepassing is wegens de corona maatregeling, kan het dus zijn dat sommige data's niet door kunnen gaan. Onze excuses alvast.

Wij bieden de mogelijkheid om ‘s avonds bij volle maan, lekker te peddelen met de ondergaande zon door de mooie grachten en Singels van de stad Utrecht. Onderweg wordt uiteraard gepauzeerd bij één van de vele Utrechtse cafeetjes. Het einde van de tocht is een ware climax want je vaart onder allerlei donkere en lage bruggetjes door. Bij het laatste bruggtje zou u helemaal plat in de kano moeten gaan liggen, om er onderdoor te kunnen. Een spannende laatste uitdaging.

  • Voor de kanoroute door Utrecht, klikt u op deze link

  • Heeft u een waardebon van Suprise-factory, dan moet u wel opletten dat deze niet verlopen is (u kunt de bon verlengen bij Suprise-factory)

Veel gestelde vragen:

  • Hoe lang bent u onderweg: de activiteit duurt ongeveer 3 uur, vanaf onze verhuur locatie tot aan de pauze is het 1 uurtje peddelen, u heeft dan 30 tot 45 minuten pauze in de binnenstad. Na de pauze is het ook weer 1 uurtje terug peddelen. Komt u van ver, dan is het aan te raden dat u overnacht in de buurt, mocht het onverwachts later worden en u niet meer met het openbaar vervoer kunnen.

  • Kleding: schoenen die niet gauw van je voeten kunnen glijden, geen slippers of laarzen, regenjack tegen het opspattende water, trui (liefst van wol of fleece, want dan blijf je warm als je nat bent), warme reservekleding + handdoek, tas voor eventueel natte kleding, een een touwtje voor je bril.

  • Waardevolle spullen: wij beschikken over tonnetjes en waterdichte tassen, maar laat het liefst uw waardevolle spullen en eigendommen die niet nat mogen worden thuis. 

  • Bent u met 10 personen of meer, dan kunt u zelf een datum prikken.

Nachtkano Agenda 2021

datum 

soort 

vertrektijd

geschatte tijd (incl. pauze)

       
Zondag 4 april  Paas tocht                      21:00 uur 3 uur    
Zaterdag 24 april  Konings tocht   21:00 uur 3 uur    
Dinsdag 4 mei  Bevrijdings tocht  21:00 uur 3 uur    
Zondag 23 mei  Pinkster tocht  21:00 uur 3 uur    
Woensdag 26 mei  Volle maan  (Supermaan) 21:00 uur 3 uur    
Vrijdag 4 juni  Lente tocht 21:00 uur 3 uur    
Zaterdag 19 juni Midzomer tocht 21:00 uur 3 uur
Donderdag 24 juni  Volle maan  21:00 uur 3 uur  
Vrijdag 2 juli  Midzomer tocht  21:00 uur 3 uur    
Zaterdag 17 juli  Midzomer tocht  21:00 uur 3 uur    
Zaterdag 24 juli  Volle maan  21:00 uur 3 uur    
Zaterdag 7 augustus   Midzomer tocht  21:00 uur 3 uur    
Zondag 22 augustus  Volle maan 21:00 uur 3 uur    
Dinsdag 21 september   Volle maan  21:00 uur 3 uur   
Woensdag 20 oktober  Volle maan  19:30 uur 3 uur
Zaterdag 30 oktober  Nacht van de Nacht   19:30 uur 3 uur    

 

* Graag 15 minuten van tevoren aanwezig zijn vanwege aanmelden!

* Programma kan uitlopen (hou daar rekening mee als u met het openbaarvervoer komt!)

Nachtkanoen voor kinderen

Onder alle lage bruggen door en over donkere watertjes. Ben je niet bang in het donker, voor spinnen of ratten? Dan is deze tocht misschien iets voor jou. Vaar mee onder begleiding en laat je verrassen.

De route loopt vanaf de Rijnstroom richting de stad van Utrecht, bij Ledig Erf gaan we rechtsaf, en peddelen we terug via de Minstroom.
Deze mooie, en rustige route, slingerent door de achtertuinen van de bewoners die daar wonen.

Bij terugkomst op de Rijnstroom hebben wij het kampvuur al aangestoken. Hier krijgen jullie van een van onze begeleiders een bol deeg en een stok om zelf vervolgens een broodje te bakken boven het kampvuur. Drankjes kunnen los gekocht worden of je kunt ervoor kiezen om een grote pan chocomelk boven het vuur op te warmen.

De prijs van dit arrangement is € 12,50 per persoon, zonder vuur en broodje, met vuur en broodje is de prijs € 15,-p.p, Het is te boeken vanaf tien personen.

Liever door de natuur peddelen

Dan brengen wij u met de groep naar bunnik, en hebben de kinderen alleen de stroom mee, richting de kano verhuur, onderweg pauzeren we langs de waterkant, aan de rand van het bos van Amelisweerd, hier is  gelegenheid om wat te drinken, of wat lekker te nuttigen, en om even een spel te spelen.

Bij terugkomst op de Rijnstroom hebben wij het kampvuur al aangestoken. Hier krijgen jullie van een van onze begeleiders een bol deeg en een stok om zelf vervolgens een broodje te bakken boven het kampvuur. Drankjes kunnen los gekocht worden of je kunt ervoor kiezen om een grote pan chocomelk boven het vuur op te warmen.

De prijs van dit arrangement is € 17,50 per persoon inclusief broodje bakken, en is te boeken vanaf tien personen.

Botenverhuur de Rijnstroom V.O.F. - Weg naar Rhijnauwen 2 - 3584 AD Utrecht
Tel: 030-2521311 Mail: reserveren@rijnstroom.nl- K.v.K. Utrecht: 54421926 - Bankrekening:NL 08 INGB 00038581 48  BTW nr: NL 8512.98.771.B.01