Dagtocht Bunnik

Maak een dagtocht over de prachtige rivier de Kromme Rijn en geniet van de verschillende kastelen en landgoederen die u tegenkomt. Bijvoorbeeld de Amelisweerd, Ridderhofstad Rhijnauwen en Beverweerd. U wordt met een busje stroomopwaarts gebracht om vervolgens met de stroom mee terug te kanoën. Een leuke aanvulling is om per step of fiets naar de opstapplek te gaan. Vanzelfsprekend heeft de Rijnstroom routekaarten naar de verschillende opstapplekken. Wilt u de dag leuk onderbreken of afsluiten met uw gezelschap? De Rijnstroom organiseert een picknick of barbecue vanaf vijftien personen.

 Vertrek vanaf: Bunnik
 Afstand: 6,3 km
 Vaartijd: 2 uur
 Prijs per persoon: € 20,25 P.P.  

Let op:   

 • De kano's worden gebracht naar deze locatie, op afspraak, hier liggen standaard geen kano's, als u hier opstapt, dan levert u de kano weer in bij onze hoofdvestiging in Utrecht, en niet op deze locatie waar u bent opgestapt.
 • U kunt 24 uur van tevoren nog kosteloos annuleren of verzetten naar een andere datum.
 • Deze prijzen zijn inclusief vervoer naar de opstapplek, dan moet u zich melden bij de Rijnstroom, Weg naar Rhijnauwen nr 2 te Utrecht.
 • Wij verwachten u 15 minuten van tevoren i.v.m aanmelden.
 • U kunt zelf kiezen met welke kano u een dagtocht wilt maken.
 • Over een dagtocht mag u de hele dag doen, de kano levert u dan weer in bij de Rijnstroom.
 • Een dagtocht is helaas niet mogelijk per roeiboot of electroboot.
 • U kunt eventueel ook per step of fiets naar de opstapplek. In dat geval komt er € 3,50 bij, € 23,75 p.p.
 • Van maandag tot vrijdag kunt u vertrekken om 10:00 uur 11:30 uur 13:30 uur en 15:00 uur in het weekend  om 10.00 uur of 11.30 uur.
 • De dagtocht dient u voor vertrek op de dag zelf te betalen bij de kassa u kunt het bedrag pinnen.
 • Let op! Dagtochten moet u altijd minimaal 2 dagen van tevoren reserveren 

 

Kano route vanaf Bunnik,alleen door de natuur van Rhijnauwen en Amelisweerd 6,3 km. 
Voor de route door de natuur langs het pannenkoekenhuis, Veldkeuken en picknickplaatsen klikt u hier

Kano route vanaf Bunnik, door de natuur en de stad van Utrecht.                                                                           
Voor de route door de natuur, pannenkoekenhuis,veldkeuken en een stukje Utrecht, via de Minstroom terug naar de Rijnstroom 11,3 km klikt u hier

Kano route vanaf Bunnik, door de natuur en de binnenstad van Utrecht.                                                                 
Voor de route door de natuur pannenkoekenhuis,veldkeuken, Oude Gracht en Biltse Grift 14,9 km klikt u hier

Kano route vanaf Bunnik, door de natuur en de binnenstad van Utrecht.                                                      
Voor de route door de natuur, pannenkoekenhuis,veldkeuken,Oude Gracht en dan naar de Rijnstroom 16,2 km klikt u hier

 

Wat is er onderweg te doen ?

Moa Museum.
MOA|Museum Oud Amelisweerd is een huis van kunst in de natuur. Het museum toont drie collecties in samenhang: de breedste en grootste collectie werken van Armando, top-100 Rijksmonument Oud Amelisweerd en unieke Chinese en andere historische behangsels. Open van dinsdag t/m zondag van 11-17:00 uur.

Fort Rijnauwen.
De grootste Waterlinie fort van Nederland,Fort Rijnauwen maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze verdedigingslinie werd aangelegd om Utrecht, Noord- en Zuid-Holland te verdedigen tegen aanvallen uit het oosten. Samen met enkele andere forten beschermde het als tweede forten-ring om Utrecht de stad tegen lange afstandskanonvuur. Om de natuur zoveel mogelijk rust te gunnen, is het fort Rijnauwen alleen toegankelijk onder leiding van een gids Tussen 1 april en 1 oktober kunt u (vanaf 10 jaar) deelnemen aan een van de reguliere rondleidingen woensdag om 10.30 uur, zaterdag om 13.30 uur, zondag 10.30 en 13.30 uur.Voor een privé rondleiding,vanaf 15 personen, kunt u zich opgeven via Toerisme Utrecht tel: 0900-1288732 of groepsarrangementen@toerisme-utrecht.nl.

De Fruittuin
Langs de Kromme Rijn zijn er vele mooie boomgaarden te zien, onder het peddelen, vooral in het voorjaar als ze in bloei staan, net voor Oud Amelisweerd, zit de fruittuin, waar ze verse kersen, bramen, besjes, frambozen, pruimen kunt kopen, ze zijn open van 1 juni tot 1 september.

Botenverhuur de Rijnstroom V.O.F. - Weg naar Rhijnauwen 2 - 3584 AD Utrecht
Tel: 030-2521311 Mail: reserveren@rijnstroom.nl- K.v.K. Utrecht: 54421926 - Bankrekening:NL 08 INGB 00038581 48  BTW nr: NL 8512.98.771.B.01