Meerdaagse tocht 'Primus inter pares'

Rijnstroom – Loosdrecht – Rijnstroom

Vertrek vanaf: Rijnstroom
Eindpunt: Rijnstroom
Vaartijd: 3 tot 4 dagen
Prijs per persoon: € 45 P.P.  (prijs ligt aan het aantal dagen)

 

Deze zeer mooie tocht is voor doorgewinterde kanoërs een mooie uitdaging. Maar ook voor de beginnende kanoër is deze goed te doen. Probeer het zelf! Bij deze meerdaagse tocht overnacht u in een tent en brengt u zelf eten mee voor de dagen die u weg bent. 

Dit is een erg mooie tocht die begint bij de Rijnstroom. Vanaf daar volgt u de Kromme Rijn naar de stad om aan de andere kant van Utrecht uit te komen bij een van de meest historische sluizen van Utrecht; de Vechtsluis. Hier aangekomen gaat u door de sluis om verder te varen op de Vecht. Dit prachtige stuk rivier loopt van Utrecht tot aan Muiden en heeft voor ieder wat wils. Het eerste deel vaart u nog door de stad maar al gauw bevindt u zich in de natuur rondom Utrecht. Onderweg doet u verschillende plaatsen aan zoals Maarssen, Vleuten en Breukelen.

Onderweg heeft u nog een extra overnachting net na Maarssen. Deze overnachting is op Fort de Klop, in de buurt van Overvecht. Dit fort is onderdeel van de Hollandse Waterlinie en wordt tegenwoordig onder andere gebruikt als camping. Op en rondom het fort is erg mooie natuur en de rust staat dan ook hoog in het vaandel. U kunt gebruik maken van het restaurant wat op het fort is gelegen. In overleg kunnen wij alvast een reservering voor u maken. Hier kunt u overnachten en lekker uitrusten zodat u de volgende dag weer fris en fruitig de tocht kunt hervatten.  

De tocht vervolgt zich door de sluisjes naar de Vecht. Bij de Vecht aangekomen vaart u deze terug af tegen de stroom in. Aangekomen bij Breukelen vaart u door een van de zelf bedienbare sluisjes. Deze leiden tot de toegang van Loosdrecht, vanaf hier is het nog maar een klein stukje varen. Op Loosdrecht vaart u naar de camping naar keuze, deze is voor vertrek in overleg met ons geregeld. 

Op de derde dag vaart u terug richting Utrecht over de Vecht. Gelukkig gaat dit traject met de stroom mee waardoor u het in een dag af kunt leggen. Eventueel is het mogelijk nog een overnachting te maken als u de afstand van de laatste dag te lang vindt of als u gewoon nog een dagje wilt genieten op het water. 

Het laatste stuk van de tocht volgt u de route weer terug naar Utrecht. Na de Weerdsluis gepasseerd te zijn gaat de tocht verder onder de kleine bruggetjes door en over de smalle watertjes die u weer terug brengen bij de Rijnstroom. 

Klikt u hier voor de route 

Botenverhuur de Rijnstroom V.O.F. - Weg naar Rhijnauwen 2 - 3584 AD Utrecht
Tel: 030-2521311 Mail: reserveren@rijnstroom.nl- K.v.K. Utrecht: 54421926 - Bankrekening:NL 08 INGB 00038581 48  BTW nr: NL 8512.98.771.B.01